Zkušenosti z rekonstrukcí úpraven vody v České republice /

Stručná historie a současná situace v oblasti výstavby a provozování úpraven vody v České republice. Nutnost postupné rekonstrukce stávajících úpraven vody. Základní informace o realizovaných rekonstrukcích úpraven vody (ÚV) s technologiemi navrženými na základě poloprovozních a modelových zkoušek (...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Drbohlav, Josef (Autor), Středa, Pavel (Autor), Vožeh, Arnošt (Autor), Šesták, Jindřich (Autor), Dolejš, Petr (Autor)
Médium: Články z časopisů
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Stručná historie a současná situace v oblasti výstavby a provozování úpraven vody v České republice. Nutnost postupné rekonstrukce stávajících úpraven vody. Základní informace o realizovaných rekonstrukcích úpraven vody (ÚV) s technologiemi navrženými na základě poloprovozních a modelových zkoušek (ÚV Podolí, ÚV Hradiště, ÚV Souš, ÚV Hajská, ÚV Káraný, ÚV Jirkov, ÚV Mostiště, ÚV Frýdlant, ÚV Meziboří, ÚV Plzeň, ÚV Želivka). Doporučení pro jednotlivé fáze řešení rekonstrukcí úpraven vody vypracovaná na základě získaných zkušeností - riziková analýza zdrojů pitné vody, audit úpravny vody, studie proveditelnosti a poloprovozní a modelové zkoušky, projektová dokumentace, realizace stavby a zkušební provoz. Význam kvalitní předprojektové přípravy pro úspěšnou realizaci stavby.
ISSN:0322-886X