Energetický potenciál odpadních vod /

Provoz čistíren odpadních vod (ČOV) a spotřeba energie. Optimalizace spotřeby energie na čistírnách a hledání alternativních zdrojů energie. Odpadní voda jako významný zdroj energie. Formy energetického potenciálu odpadních vod: tepelná, chemická, kinetická a potenciální energie. Popis jednotlivých...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Holba, Marek (Autor), Bartoník, Adam (Autor), Škorvan, Ondřej (Autor), Horák, Petr (Autor), Počinková, Marcela (Autor), Plotěný, Karel (Autor)
Médium: Články z časopisů
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Provoz čistíren odpadních vod (ČOV) a spotřeba energie. Optimalizace spotřeby energie na čistírnách a hledání alternativních zdrojů energie. Odpadní voda jako významný zdroj energie. Formy energetického potenciálu odpadních vod: tepelná, chemická, kinetická a potenciální energie. Popis jednotlivých možností energetických úspor na ČOV - optimalizace přístrojového vybavení, recyklace energie, získávání energie z biomasy, využití obnovitelných zdrojů energie. Konkrétní příklady energetických optimalizací ČOV na našem území: případová studie celkové optimalizace provozu vybrané ČOV, poloprovozní testování odebírání tepelné energie z odpadních vod na ČOV Letonice.
ISSN:1211-0760