Možnosti využití regulace koncentrace kyslíku při nitrifikaci kalové vody /

Problematika odstraňování dusíku z odpadních vod v procesu jejich čištění. Průběh procesu nitrifikace a denitrifikace při čištění odpadních vod. Hledání efektivnějších způsobů odstraňování dusíkatého znečištění z odpadních vod. Možnosti snížení nákladů na odstranění dusíkatého znečištění při oddělen...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Pacek, Lukáš (Author), Švehla, Pavel (Author), Radechovský, Josef (Author), Vašák, Filip (Author), Balík, Jiří (Author)
Format: Články z časopisů
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Problematika odstraňování dusíku z odpadních vod v procesu jejich čištění. Průběh procesu nitrifikace a denitrifikace při čištění odpadních vod. Hledání efektivnějších způsobů odstraňování dusíkatého znečištění z odpadních vod. Možnosti snížení nákladů na odstranění dusíkatého znečištění při odděleném čištění kalové vody. Využití procesu zkrácené nitrifikace při odděleném předčištění kalové vody. Faktory ovlivňující proces nitrifikace. Vliv koncentrace rozpuštěného kyslíku v reaktoru na průběh nitrifikace. Experimentální ověření možností dosažení zkrácené nitrifikace kalové vody pomocí regulace koncentrace kyslíku v reaktoru. Metodika prováděných experimentů v laboratorním modelu reaktoru. Základní fyzikálně-chemické parametry použité kalové vody. Průběh prováděných experimentů a jejich výsledky. Kolísání koncentrace kyslíku v reaktoru a účinnost odstraňování amoniakálního dusíku z kalové vody. Zhodnocení možností praktické aplikace metody odděleného čištění kalové vody pomocí zkrácené nitrifikace s regulací koncentrace kyslíku v reaktoru.
ISSN:1211-0760