Studium kinetiky sorpce polyaromatických uhlovodíků, kadmia a rtuti na vybrané typy pevných matric a říční sediment /

Sorpční a distribuční procesy probíhající ve vodním prostředí. Faktory ovlivňující proces sorpce. Studium kinetiky a míry sorpce polyaromatických uhlovodíků, kadmia a rtuti na vybraných typech pevných matric. Stručná charakteristika testovaných matric (rašelina, kaolin, mastek, říční sediment). Vlas...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Mičaník, Tomáš (Autor), Sýkora, František (Autor), Truxová, Ivana (Autor), Chrastina, David (Autor), Kadlčíková, Monika (Autor), Cséri, Lucie (Autor)
Médium: Články z časopisů
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Sorpční a distribuční procesy probíhající ve vodním prostředí. Faktory ovlivňující proces sorpce. Studium kinetiky a míry sorpce polyaromatických uhlovodíků, kadmia a rtuti na vybraných typech pevných matric. Stručná charakteristika testovaných matric (rašelina, kaolin, mastek, říční sediment). Vlastnosti použitých sorbátů. Přístroje a chemikálie použité v experimentech. Příprava modelových vzorků pevných matric. Průběh prováděných modelových zkoušek kinetiky sorpce na vybraných matricích. Zjištěná účinnost sorpce polycyklických aromatických uhlovodíků, kadmia a rtuti na jednotlivé testované typy matric. Průběh kinetiky sorpce studovaných kovů a polyaromatických uhlovodíků na pevné matrice.
ISSN:0322-8916