A method for evaluation of suspension quality easy applicable to practice: the effect of mixing on floc properties /

Proces tvorby suspenze při úpravě pitné vody. Problematika hodnocení kvality vytvářené suspenze. Představení testu agregace jako jednoduché a levné metody pro stanovení kvality suspenze. Metodický postup testu agregace založeného na jednoduchém modelu agregace. Použití testu agregace pro hodnocení v...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Bubáková, Petra (Autor), Pivokonský, Martin (Autor), Pivokonská, Lenka (Autor)
Médium: Články z časopisů
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Proces tvorby suspenze při úpravě pitné vody. Problematika hodnocení kvality vytvářené suspenze. Představení testu agregace jako jednoduché a levné metody pro stanovení kvality suspenze. Metodický postup testu agregace založeného na jednoduchém modelu agregace. Použití testu agregace pro hodnocení vlivu středního gradientu rychlosti a doby míchání na vlastnosti vytvářených agregátů (vloček) při agregaci v Couettově reaktoru. Snižování velikosti agregátů přítomných v suspenzi se vzrůstajícím gradientem rychlosti. Vliv doby míchání na velikost agregátů. Statistické vyhodnocení agregačního testu - stanovení reprodukovatelnosti metody. Možnosti použití testu agregace pro hodnocení kvality suspenze v laboratorních i provozních podmínkách.
ISSN:0042-790X