Měď a pitná voda: situace v České republice /

Problematika výskytu mědi v pitné vodě v České republice. Základní charakteristika mědi, výskyt mědi v životním prostředí. Biologický význam mědi, vliv na zdravotní stav živých organismů. Zdroje příjmu mědi pro člověka. Toxicita mědi při jejím zvýšeném příjmu. Použití materiálů obsahujících měď při...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Němcová, Vladimíra (Autor), Kantorová, Jana (Autor), Kožíšek, František (Autor), Gari, Daniel Weyessa (Autor), Pomykačová, Ivana (Autor)
Médium: Články z časopisů
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Problematika výskytu mědi v pitné vodě v České republice. Základní charakteristika mědi, výskyt mědi v životním prostředí. Biologický význam mědi, vliv na zdravotní stav živých organismů. Zdroje příjmu mědi pro člověka. Toxicita mědi při jejím zvýšeném příjmu. Použití materiálů obsahujících měď při distribuci pitné vody v ČR. Hygienické požadavky na materiály a výrobky z mědi použité pro rozvody pitné vody. Využití mědi při úpravě pitné vody pro omezení růstu bakterií ve vodě. Znečištění zdrojů surové vody pro úpravu na vodu pitnou mědí v ČR. Hygienické požadavky na obsah mědi v pitné vodě v ČR. Sledování obsahu mědi v pitné vodě v ČR a jeho výsledky pro období let 2006 - 2009. Používané metody vzorkování na kohoutku u spotřebitele. Ověření obsahu mědi v pitné vodě při reálném použití v rodinném domě s měděnými vodovodními rozvody. Zjištěné hodnoty koncentrace mědi ve vzorcích vody odebraných po různé době stagnace, závislost koncentrace mědi na době stagnace vody. Opakované odběry vzorků pitné vody po ročním užívání objektu, změny v koncentracích mědi po roce používání.
ISSN:1211-0760