III. konferencia mladých československých hydrológov (VÚVH, 1988)
Obsah: Projekt Hron a skúsenosti z prevádzky (Kyselová D.) - Monitorování přírodního prostředí povodí Fryšávky (Záruba J.-Kocman T.) - Vplyv funkcie rozdelenia na hodnoty maximálnych prietokov malej pravdepodobnosti (Mináriková M.-Beličáková H.) - Extrémne zjednodušený výpočet zásob vody v snehovej pokrývke v povodí horného Dunaja (Možiešiková K.) - Využitie krivky kumulatívnych početností výdatnosti prameňa pre štúdium režimu prúdenia podzemných vod karbonatických komplexov (Kullamn E.) - Vztah metod členění průtoků s využitím pozorování hladin podzemní vody a výtokové čáry (Očenášek V.) - Programy pro výuku předmětu hydrologie na mikropočítačích (Vaněček S.) - Dynamický model acidifikace vody a jeho aplikace na vodárenskou nádrž Souš v Jizerských horách (Macek L.) - Sledování kvalitativních ukazatelů povrchových vod v pramenných oblastech Jizerských hor (Bednářová M.) - Vyhodnocování velkých průtoků a rychlosti vody v tocích (Mikula A.) - Intenzita zanášania malých vodných nádrží (Janský L.) - Predpovedný systém pre povodie Popradu (Novák J.) - Aplikácia hydrologických modelov v operatívnej hydrologickej službe (Hlivová A.) - Mapy vodohospodársky významných území vytýčené z hľadiska ochrany podzemných vod pred poľnohospodárskym znečistením (Mada I.-Patschová A.-Leitmann Š.) - Vodný režim pody pri závlahe (Nováková K.) - Modelovanie transportných procesov v povodí (Hlavčová K.) - Náhradní intenzity přívalových dešťů periodicity v experimentálním povodí Jizerské hory a jejich určování pomocí analyticko-statistických metod (Mimra M.) - Vplyv pohybu splavenin na desnosť prirodzených tokov (Holubová K.) - Režim podzemných vod a jeho vplyv na lužné společenstvá (Neštický Š.) - Variogram jako metoda charakterizace fluktuací hladin podzemní vody (Sobíšek P.) - Možnosti využitia umelej infiltracie na Slovensku (Mociková I.) - Vyhodnotenie hydrologického režimu Slavkovského potoka (Fendeková M.) - Hydraulické posouzení studňových zárubnic (Mokroš J.)- Režim podzemních vod v oblasti Nových Mlýnů (Jenčová M.) - Výskyt sucha v kotlinách vysokého stupňa na Slovensku (Minďas J.) - Zrážkové a snehové pomery Bystrického a Horenhronského podolia z hľadiska ich funkčného využitia (Soták Š.) - Pohľady na zásobovanie vodou vo Východoslovenskom kraji (Dobrotka S.) - Využití výtokové čáry pro přechodné zvýšení retenčního prostoru nádrže (Vít P.) - Separace přívalového deště o proměnné intenzitě v horských oblastech Šumavy (Tesař M.-Šír M.-Kubík F.) - Vliv zemědělského znečištění na kvalitu podzemních a povrchových vod (Kynclocá I.) - Určenie parametrov časovo stabilných korýt (Macura V.) - Metodika stanovenia izochrón pre model odtoku z povodia (Mihálková D.).