Ekologické zemědělství v mikroregionu Jeseníky : vývoj, současný stav, možnosti rozvoje - Šarapatka, Bořivoj (Univerzita Palackého, 2001)
Stručná charakteristika mikroregionu Jeseníky. Vývoj zemědělského hospodaření v zájmové oblasti. Ekologické zemědělství v širších souvislostech. Rozvoj ekologického zemědělství v mikroregionu Jeseníky a srovnání s rozvojem v ČR. Budoucí rozvoj ekologického zemědělství v mikroregionu. Travní porosty v řešeném území. Chovskotu v podnicích s ekologickým zemědělstvím v mikroregionu Jeseníky. Zpracování produktů z ekologického zemědělství v mikroregionu Jeseníky.