Studny místního zásobování vodou v lesním a vodním hospodářství, zemědělství a komunální sféře - Chalupa, Myslibor (Lesnická práce, 1999)
Zásobování obyvatel pitnou vodou. Místní zásobování vodou ze studní. Péče o technický stav studní. Požadavky na studny individuálního zásobování vodou (umístění, technologie stavby, stárnutí a regenerace, kontrola). Příslušenství studny a jeho provozování. Příslušenství studny k čerpání vody. Příslušenství studny k dezinfekci vody. V příloze: ČSN 7571 Jakost vod. Pitná voda - výtah.