Zdravotně inženýrské stavby 40. Úprava vody - Grünwald, Alexander (ČVUT (skriptum), 2002)
Zdroje pitné vody. Způsoby úpravy vody. Předčištění surové vody. Čiření. Filtrace. Dezinfekce. Odkyselování vody. Odželezování vody. Odmanganování vody. Odstraňování vápníku a hořčíku. Stabilizace vody. Úprava vody iontovou výměnou. Membránové procesy. Elektrodialýza. Kaly z úpraven vody a jejich využití.