Malé vodní elektrárny - Gabriel, Pavel (Vydavatelství ČVUT, 1998)
Zdroje energie a jejich využívání. Klasifikace a rozvoj malých vodních elektráren (MVE). Přípravné práce a podklady. Koncepční a dispoziční řešení MVE. Vodohospodářské a hydroenergetické řešení MVE. Stavební řešení MVE (vtokové objekty, přivaděče a odpady, výrobní a provozní objekty). Strojní zařízení MVE (vodní kola, vodní turbíny). Elektrotechnické zařízení MVE. Projektové práce a dokumentace. Provoz malých vodních elektráren. Ekonomická efektivnost MVE. Ekologické aspekty výstavby MVE. Architektonické řešení MVE. Právní předpisy a normy v oblasti MVE.