The extremes of the extremes: extraordinary floods - Snorasson, Árni; Finnsdóttir, Helga P.; Moss, Marshall E. (IAHS Publication, 2002)
Sborník přednášek z mezinárodního symposia o mimořádných povodních, konaného v červenci 2000 v Reykjavíku (Island). Tematické okruhy přednášek: fyzikální procesy související s povodněmi, prehistorické a historické povodně, případové studie, geomorfologické a environmentální problémy související s povodněmi, statistická analýza a předpovídání povodní, předvídatelnost a možnosti omezení povodní a povodňových škod. Z obsahu: Katastrofální povodeň v České republice v červenci 1997 (Chlebek A. - Jařabáč M.).