Rybníky a účelové nádrže - Vrána, Karel (Vydavatelství ČVUT, 2002)
Malé vodní nádrže - definice, účel a současné problémy. Historický vývoj budování vodních nádrží. Výběr místa nádrže, podklady pro návrh. Vodohospodářské řešení nádrží. Technické řešení malých vodních nádrží: hráz, výpustná zařízení, bezpečnostní přelivy, odběry vody, speciální objekty na účelových nádržích, úpravy koryta v nádrži a pod nádrží, úpravy v nádrži a jejím okolí. Projektová činnost. Stavba malých vodních nádrží. Manipulační a provozní řád malých vodních nádrží. Rekonstrukce malých vodních nádrží. Odbahnění nádrží (příčiny zanášení nádrží, odstraňování sedimentů). Revitalizace krajiny. Generel rybníků a nádrží České republiky. Přehled souvisejících norem, směrnic, zákonů a vyhlášek.