Přírodní způsoby čištění a využití odpadních vod II (VUT, 2001)
Obsah: Čistící účinek malých vodních toků (Gergel J. - Ehrlich P.) - Přírodní způsoby čištění výsypkových vod (Hezina T. - Pecharová E.) - Jaký dojem zanechaly vegetační kořenové čistírny po 10 letech (Hrnčíř P.) - Nové způsoby řešení některých prvků kořenových čistíren odpadních vod (Hudec Z.) - Sledování provozu vegetačních kořenových čistíren v praxi (Kočková E.) - Hygienické aspekty návrhu a provozu přírodních způsobů čištění odpadních vod (Kolář J.) - Přednosti a rizika realizace a provozu kořenových čistíren odpadních vod (Legát V.) - Využití testů na korýších pro detekci toxinů sinic (Malá J. - Maršálek B.) - Modelový výzkum kolmace filtračního prostředí (Malá E. - Šálek J.) - Odstraňování amoniaku ve filtračním prostředí vegetačních kořenových čistíren (Malý J. - Šálek J. - Sušická Z.) - Odstraňování tenzidů v porézním filtračním prostředí (Pištěková M. - Šálek J.) - Hodnocení stavu a účinnosti vybraných kořenových čistíren odpadních vod (Rozkošný M.) - Poznatky z průzkumu vegetačních kořenových čistíren (Šálek J.) - Využití mokřadní vegetace k odvodňování tekutých stabilizovaných čistírenských kalů (Šálek J.) - Nové metody využití umělých mokřadů pro čištění odpadních vod (Vymazal J.) - Decentralizované přírodní způsoby čištění odpadních vod malých producentů (Žáková Z. - Žák P.).