Integrovaná prevence v ochraně životního prostředí (Dům Evropy, 2002)
Obsah: Švédské zkušenosti s transpozicí a aplikací směrnice Rady 96/61/EC - IPPC (Nyström E.) - Povinnosti provozovatelů vyplývající ze směrnice IPPC 96/61/EC (Virčíková E. - Palfy P.) - Zavádění IPPC v hutnickém průmyslu - povinnosti provozovatelů vyplývající ze směrnice IPPC 96/61/EC (Virčíková E. - Palfy P.) - Integrovaná prevence znečištění a systémy řízení kvality - TQM (Zbořil J.) - Požadavky nového zákona o ovzduší a jeho vazba k IPPC (Jílek P.) - Plánované ukončení činnosti podniku jako součást procesu IPPC (Koubský J.).