Povodně, krajina a lidé v povodí řeky Moravy : 2. díl (Regiograph, 2000)
Řešení grantového projektu "Povodně, krajina a lidé v povodí řeky Moravy". Dlouhodobé následky povodní v modelové oblasti Hanušovice - Jindřichov. Dlouhodobé následky povodní v modelové oblasti Bystřička - Mikulůvka - Růžďka. Vegetační poměry vybraných sesuvů v modelovém regionu Bystřička - Mikulůvka - Růžďka. Pět příkladů historických povodní na Moravě v preinstrumentální éře v kontextustřední Evropy. Významné světové výzkumné instituce a informační zdroje zabývající se povodněmi z regionálního hlediska. Povodně vroce 1997 z pohledu vodohospodáře. Extrémní hydrologické jevy v povodích a jejich postavení mezi přírodními katastrofami. Strategie rozvoje měst po povodni. Identifikace a hodnocení povodňového ohrožení území. Preventivní ochrana proti povodním.Simulace povodní při změněných podmínkách pro infiltraci. Shrnutí postupu prací a dosažených dílčích výsledků při řešení grantového projektu v roce 2000 a výhled na další období.