Způsoby regulace odtoku z odvodňovacích systémů - Soukup, M. (VÚMOP, 2000)
Podklady pro řízení odtoku z odvodňovacích systémů. Regulace odtoku ze staveb odvodnění v rovinném území. Retardace odtoku u staveb odvodnění ve sklonitém terénu. Metody výpočtů. Konstrukční řešení systémů regulace a retardace. Metody hodnocení funkce regulačních a retardačních systémů. Doplňující agrotechnická a agromeliorační opatření. Provoz regulovatelných systémů odvodnění. Metodiky, související normy a předpisy.