Voda Zlín 1999 (VaK a.s., 1999)
Obsah: K otázce optimalizace úpravárenských procesů (Žáček L.) - Sdělení o výsledcích výzkumu změn kvality pitné vody při její dopravě (Hubáčková J. - aj.) - Tvorba, evoluce a modelování THM v dopravované pitné vodě (Grünwald A. - aj.) - Vliv vnitřní asfaltové izolace potrubí na kvalitu pitné vody (Kyncl M.) - Prevádzkove hodnotenie agresívnych vlastností vody dopravovanej diaľkovodom Starina-Košice (Munka K. - aj.) - Vplyv prepravovanej vody na koróziu oceľového potrubia (Dubová V. - aj.) - Mikroskopické hodnocení účinnosti procesů vodárenské úpravy (Sládečková A. - aj.) - Rekonstrukce aerace ÚV Kroměříž (Vostrovský M. - Chvála J.) - ÚV Nýrsko - optimalizace koagulace za účelem omezení tvorby haloformů v distribuční síti (Sochorová H.) - Využitie úpravy vody in situ pre úpravu a ochranu vôd (Holubec M.) - Možnosti technologické prognózy vývoje dusičnanových koncentrací v podzemní vodě (Dubánek V.) - Optimalizácia a rozšírenie úpravne vody Turček (Švirec M. - Šimko V.) - Zkušenosti se zavedením chlordioxidu jako desinfekčního činidla na ÚV Klečůvka (Ondrušová K.) - Zkušenosti s atypickými problémy při navrhování úpraven vod (Pilař J.) - Příprava suspenze hydraulickým mícháním v ÚV Hosov (Halámek B. - Zinek J.) - Ozonizace organických mikropolutantů při úpravě pitné vody (Dolejš P. - Tříska J.) - Vodárenský systém skupinového vodovodu Nová Říše (Karásek T. - Králík K.) - Přetrvávající změny kvality podzemní vody v jímacím území Černovír po povodni 1997 (Melcher O. - Matelová I.) - Zásadní změna koncepce řešení rekonstrukce ÚV Černovír (Adler P.) - Tvorba GIS pro vodovody a kanalizace a integrace s hydraulickým posuzováním (Macek L. - aj.) - Systém environmentálního managementu ve VaK Zlín, a.s. (Ondrušová K.) - Vodárenská soustava východní Čechy - řešení akumulací pro Hradec Králové a Pardubice (Forejtek L. - Březina J.) - Křížení řeky Svratky potrubím DN 1000 mm (Pleský V.) - Vodárenský dispečink České Budějovice (Pařízek J. - aj.) - Straty vody vo vodovodných systémoch a možnosti ich eliminácie (Škultétyová I. - aj.) - Vývoj ztrátovosti v pitné vodě v období 1994 - 1997 ve VAS, a.s.(Šenkapoulová J.) - Snižování podílu vody nefakturované ve vodárenských systémech (Tuhovčák L.) - Změny ochranných pásem v návaznosti na novelu zákona o vodách (Novák J.) - Nové pojetí komplexní ochrany jímaných podzemních vod (Dubánek V. - Holeček V.) - Rekonstrukce na ÚV v Ostrožské Nové Vsi (Látal M.) - Model Ostravského oblastního vodovodu s průběžnými vstupy z měření (Fojtů J. - aj.).