Mezinárodní spolupráce České republiky v ochraně vod = International cooperation of the Czech Republic in water protection = Internationale Zussammenarbeit der Tschechischen Republik auf dem Gebiet des Wasserschutzes - Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka (Ministerstvo životního prostředí, 2000)
Mnohostranná mezinárodní spolupráce v ochraně vod. Dohoda o Mezinárodní komisi pro ochranu Labe. Úmluva o spolupráci proochranu a únosné využívání Dunaje. Dohoda o Mezinárodní komisi pro ochranu Odry před znečištěním. Dvoustranná spolupráce na hraničních vodách: SRN, Polsko, Rakousko, Slovensko. Úmluva o ochraně a využívání hraničních vodních toků a mezinárodních jezer.