Environment in the European Union at the turn of the century (EEA, 1999)
Skleníkové plyny a změna klimatu. Látky způsobující řídnutí ozonové vrstvy. Disperze nebezpečných látek. Přeshraniční znečištění ovzduší. Napjatá situace v zásobování vodou. Degradace půd. Odpadové hospodářství. Přírodní a průmyslová nebezpečí. Geneticky upravené organismy v životním prostředí. Biodiverzita, ekosystémy. Městské oblasti. Venkovská krajina. Pobřežní zóny a moře. Horské oblasti.