Sanační technologie I : praktické zkušenosti z aplikace sanačních technologií při likvidaci starých zátěží : sborník přednášek ze semináře : Seč 19.-20.5.1998 - Halousková, Olga; Málková, Alena; Pilařová, Petra (Vodní zdroje Ekomonitor, 1998)
Z obsahu: Sanační práce z pohledu legislativy ochrany životního prostředí (Rudolf E.) - Hydraulické metody v asanaci znečištěných podzemních vod (Růžička J.) - Použití air spargingu při sanaci zemin a podzemních vod na lokalitě Hradčany (Prokšová S.) - Použití air spargingu pro sanaci chlorovaných uhlovodíků. Pilotní test (Macháčková J.) - Sanace znečištění ropnými látkami a chlorovanými ethyleny v údolí řeky Desné v Šumperku (Machů P. - Pelikán V.) - Praktická aplikace biologických metod při sanacích - výhody a omezení (Matějů V. - aj.) - Použití nových sanačních metod (Žák J. - Čížek J.) - Sanace podzemních kyselých vod dolu Turkaňk (Kolomazník J. - aj.) - Termická dekontaminace zemin (Lochmann J. - Jahns P.) - Použití aktivního uhlí v ekologii (Komárek J.) - Využití ponorných čerpadel GRUNDFOS při ochraně životního prostředí (Šimek I.) - Úloha a postavení laboratoří v procesu odstraňování starých ekologických zátěží (Čížek Z.) - Metoda pro semikvantitativní vyhledávání ropného znečištění v horninovém prostředí (Jaško V. - Gajdoš V.) - Dekontaminace polychlorovaných bifenylů na hnědouhelné škváře (Palatý J. - aj.) - Odstraňování těkavých látek z podzemních vod a zemin (Čermák J.) - Zkušenosti z likvidace kontaminace podzemní vody chlorovanými uhlovodíky v areálu CHEMA Horní Počernice (Černý I.) - Sanace těkavých organických látek z nesaturované zóny - zkušenosti z lokality CHEMA Horní Počernice (Střemcha J.) - Sanace povrchových vod kontaminovaných ropnými látkami v rámci projektu odbahnění Staroměstského rybníka v Telči (Skoupý V.) - Biotechnologická sanace zemin, vod a kalů kontaminovaných produkty z koksárensko -chemického průmyslu - PAU, benzen, toluen, xylen, fenoly (Havlík T.).