Laboratoire de recherches hydrauliques. Rapport annuel 1997 (Ecole Polytechnique Federale, 1998)
Z obsahu: Experimenty s prouděním kolem válce, rychlostní a vířivá pole. Matematické modelování proudění kolem válcového pilíře. Proudění v ohybech koryta: matematické hledisko. Konvektivní chlazení v jezerech a pozorování tvorby oblaku pomocí ponorky.Statistika smykového napětí a koherentních struktur turbulentního proudění v otevřeném korytě přes drsné dno. Nová metoda pro průzkum skalárního spektra turbulence pomocí ultrazvukového sonarového snímání.