Aktuální otázky vodárenské biologie : sborník semináře (Pobočka České vědeckotechnické vodohospodářské společnosti, 1998)
Z obsahu: Aktuální problematika kvality vody v distribuční síti (Žáček L.) - Změny kvality pitné vody při dopravě - informace o výsledcích úkolu (Hubáčková J. - Jindra J.) - Jakost pitné vody - výsledky monitoringu (Kratzer K.) - Hygienická problematika ultrafialového záření a ultrafiltrace (Šefcová H.) - Novinky v mikrobiologii pitných vod (Häusler J.) - Metodika separace pikoplanktonních organismů ve vodárenských zdrojích (Ambrožová J.- Říha J.) - Chemicko - biologická problematika úpravy vody z nádrže Přísečnice (Sládečková A. - aj.) - Úprava vody z nádrže Fláje - historie a současnost (Micka J. - Sládečková A.) - Vývoj kvality surové vody v Praze - Podolí (Houk V. - aj.) - Účinnost vodárenské úpravy vody z toku vzhledem k biosestonu (Matulová D. -aj.) - Vliv eutrofizace na chemické ukazatele jakosti surové vody ve vodárenské nádrži Nová Říše a technické možnosti jejího zlepšení (Staňková B.) - Role rybníků v povodí vodárenských toků (Duras J.) - Příčiny jarního rozvoje fytoplanktonu v nádrži Švihov (Hejzlar J. - aj.) - Plži (Gastropoda) ve vodárenských tocích a nádržích ČR a jejich individuální saprobní index (Vrabec V. - aj.) - Sledování výskytu Giardia intestinalis a Cryptosporidium parvumve zdrojích pitných vod (Dolejš P. - aj.) - Plánovaná biomanipulace nádrže Staviště (Liška M. - aj.) - Vývoj kvality vody v záplavách středního toku Moravy (Marvan P. - aj.) - Ovlivnění jakosti vody vodárenské nádrže Vír červencovými povodněmi a následné problémy s technologií úpravy surové vody (Jahnová V. - aj.) - Vliv povodně na vodárenskou soustavu nádrž Stanovnice - úpravna Karolinka (Válek J.) - Úpravna vody Troubky a Skašovská jezera před a po povodni (Landsmanová L. - aj.) - Kvalita výluhů ze skládek tuhých odpadů zasažených povodněmi (Malá J.).