Aktivity podniků v oblasti ochrany životního prostředí v letech 1997-1998 (Ministerstvo životního prostředí, 2000)
Výsledky šetření prováděného u vybraných významných průmyslových podniků z oblasti dopravy a spojů, energetiky, dolů, plynu, hutí, průmyslu chemického a farmaceutického, průmyslu lehkého, průmyslu potravinářského, skla, keramiky, cementu, inženýrských staveb, strojírenství a elektrotechniky a týkajícího se jejich investičních a neinvestičních aktivit k ochraně životního prostředí v letech 1997-8. Charakteristika podniků a jejich aktivity v oblasti ochrany životního prostředí. Výdaje na ochranu životního prostředí v letech 1997-8. Přínosy akcí k ochraně životního prostředí ukončených v letech 1997-8 (ochrana čistoty vod, ochrana ovzduší a klimatu, nakládání s odpady aj.).