Metodické pokyny pro revitalizaci potoků - Ehrlich, P. (VÚMOP, 1996)
Prohlídka území a průzkum stavu toku: hydrologické údaje, inženýrsko - geologický, hydrogeologický a pedologický průzkum, průzkum splavenin, biologické podklady, průzkum jakosti povrchových vod, saprobní index. Druh, způsob, rozsah a postup revitalizace. Návrh revitalizace vodního biotopu koryta. Návrhový průtok, trasa toku, podélný a příčný profil koryta, opevnění koryta, návrh vegetačních doprovodů, ostatní opatření na toku i mimo tok. Provádění revitalizačních prací. Hodnocení odezvy revitalizačních úprav, udržovací práce, ošetřování a výchova dřevinných porostů.