Labe : cenný přírodní klenot Evropy - MKOL (Mezinárodní komise pro ochranu Labe, 1995)
Krkonošský národní park. Středočeské Polabí. Údolí Labe v Českém středohoří. České a Saské Švýcarsko. Údolí Labe v Sasku mezi Pirnou a Torgau. Biosferické rezervace "Střední Labe". Údolí Labe v Sasku-Anhaltsku mezi Magdeburkem a ústím Havoly. Údolí Labe od ústí Havoly po Lauenburg. Údolí Labe od Hamburku po ústí do Severního moře.