DRINKNET workshop on drinking water treatment : Praha, 4-5 March 1996 (T.G. Masaryk Water Research Institute, 1996)
Z obsahu: Testování a schválení materiálu v kontaktu s pitnou vodou. Schvalovací systém v ČR (Havlík B. - Kožíšek F.) - Testování a schválení materiálu v kontaktu s pitnou vodou ve SR (Bratská Z. - Pajeď I.) - Biologické aspekty procesu úpravy vody (Sládečková A. - Matulová D. - Havel L.) - Biologické technologie úpravy vody (Büchlerová E.) - Technologie odstraňování As a Pb při úpravě pitné vody (Olejko Š.) - Koagulační procesy pro odstraňování hliníku a humínových látek (Žáček L.) - Vlivy předúpravy, rozkladu a přímé filtrace s konstantní rychlostí na měkké humínové vody (Dolejš P.) - Využití alternativních dezinfekčních prostředků a jejich vedlejších produktů. Dezinfekce pitné vody v České republice (Žáček L.).