Stav životního prostředí v oblastech působnosti územních odborů MŽP ČR a v hl. m. Praze v roce 1995 (MŽP ČR, 1996)
Soubor deseti publikací zachycujících stav životního prostředí v devíti konkrétních oblastech (ovzduší, voda, půda, horninové prostředí, příroda, lesy, odpady a doprava) v regionech: Brno, České Budějovice, Chomutov, Hradec Králové, Liberec, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, střední Čechy.