Kvalimetrie Stanovení nejistoty analytického měření - Plzák, Zbyněk; Suchánek, Miloslav (EURACHEM - ČR, 1996)
Uvedení obecných pravidel pro vyhodnocení a vyjádření nejistoty kvantitativních chemických analýz (překlad angl. příručky ISO "Guide to the Expression of Uncertainty in Measurement"): definice nejistoty, základní pojmy, chyby a korekce, postup odhadu nejistoty, uvádění nejistoty, příklady.