Dopady možné změny klimatu na lesy v České republice : územní studie změny klimatu pro Českou republiku, element 2 - Vinš, Bohuslav (Národní klimatický program ČR, 1996)
Stav lesů v České republice. Analýza citlivosti a zranitelnosti lesních ekosystémů: vliv globálních změn na lesní půdu, bioklimatické faktory, geofond a biodiverzita, ekofyziologie a výživa rostlin, ochrana lesa, lesnická typologie a mimo produkční funkce. Scénáře a modelování: využití GIS při modelování prostorových změn lesních ekosystémů v důsledku globálních změn, celorepublikový model posunu vegetačních stupňů (TERPLAN), využitíscénáře klimatické změny, dendroklimatologie ve službách výzkumu klimatické změny. Adaptace - opatření v lesním hospodářství: úloha vědy a výzkumu.