Zkušenosti z realizací a provozu kořenových čištíren odpadních vod : sborník přednášek ze semináře konaného 5. října 1995 v Praze (Česká vědeckotechnická vodohospodářská společnost, 1995)
Obsah: Využití kořenových čistíren pro čištění odpadních vod v České republice (Vymazal J.) - Účinnost kořenových čistíren sledovaných v rámci projektu GA 204/94-1821 (Vymazal J.) - Problematika mikrobiologického hodnocení kořenových čistíren odpadních vod (Ottová V. - Balcarová J.) - Problematika kořenových čistíren z hlediska průchodu odpadních vod jejich hydraulickým systémem (Satrapa L.) - Výzkum rostlin ve vegetačních čistírnách, dílčí zpráva (Dušek J. - Egerová J. - Květ J.) - KČOV v Praze - Kolodějích, projektování, povolovací řízení, stavba, zkušební provoz, očima starosty Pavla Müllera (Müller P.) - Provozní zkušenosti na kořenové čistírně odpadních vod ve Spáleném Poříčí, okr. Plzeň-jih (Pelikán P.) - Zkušenosti se stavbou a provozem kořenových čistíren odpadních vod (Hrnčíř P.) - Zkušenosti z výstavby a provozu kořenových ČOV v severovýchodních Čechách (Hudec Z.) - Zkušenosti ze současného stavu přípravy, projekce, výstavby a provozu vegetačních kořenových čistíren (Šálek J.) - Zkušenosti z realizace a provozu čistíren odpadních vod realizovaných na jižní Moravě (Legát V.).