Vyhodnocení legislativního a ekonomického zajištění ochrany vod v zahraničí s možnostmi využití v České republice : Legislativa SRN a Rakouska. (Hydroprojekt, a.s., 1995)
Vodohospodářské zákony v Německé spolkové republice - příloha: Všeobecný rámcový správní předpis o minimálních požadavcích na vypoustění odpadních vod do vod. Vyhodnocení legislativy a státní správy v SRN a Rakouské republice. Vodohospodářská legislativa SRN. Vodohospodářská legislativa Rakouské republiky. Podněty pro návrh novelizace zákona č. 138/1997 o vodách. V přílohách: Zákon o ekologicky přijatelném zatěžování životního prostředí prostředky pro praní a čištění. Vyhláška o novém znění zákona o poplatcích za vypouštění odpadních vod do toků. Nařízení o oborech původu odpadní vody.