Sborník výsledků vědeckovýzkumných grantových úkolů v roce 1994 (ČVUT, stav.fak., 1995)
Z obsahu sborníků k výsledkům grantových vědeckovýzkumných úkolů ČVUT - fakulty stavební: Fyzikální vlastnosti stavebních materiálů při různých podmínkách a jejich měření (Toman J.-Černý R.) - Vypracování metodik pro hodnocení vlivu stavebních materiálů a výrobků na ŽP (Michalko O.) - Jednoúčelové ekologické stavby - typologické a konstrukční zásady (Šilarová Š.) - Stanovení optimální potřeby vody pro bytový fond (Kabele K.) - Ekonomická podpora revitalizace města a městských částí (Beran V.-aj.) - Mezní podmínky modelové podobnosti při proudění s volnou hladinou (Bémová I.) - Modelování vlivu klimatických změn na hospodaření svodou v nádržích a vodohospodářských soustavách (Nacházel K. - Přenosilová E. - Toman M.) - Zlepšování jakosti vody v tocíchaerací na vodních dílech (Gabriel P. - Doleček J.) - Analýza prostorového chování konstrukcí hydrotechnických staveb (Satrapa L.) - Vývoj a aplikace vyztužených vegetačních opevňovacích vrstev pro hydrotechnické stavby (Satrapa L.) - Ekologická role mokřadů a vyhodnocení účinnosti umělých mokřadů při čištění odpadních vod (Satrapa L. - Valenta P.) - Navrhování a provoz umělých mokřadů pro čištění odpadních vod (Dostál T.-aj.) - Hydrologický režim extenzivně využívaných zemědělských pozemků a jejich vliv na životní prostředí (Kos Z.) - Vodní režim rekultivovaných výsypek v oblasti SHR (Kuráž V.) - Transportní procesy v pramenných oblastech (Vrána K.) - Ochrana kvality povrchových vod určených k zásobení obyvatelstva pitnou vodou před znečištěním dešťovými vodami odtékajícími z urbanizovaného povodí (Koníček Z.) - Intenzifikace městských inženýrských sítí (Šrytr P.-aj.) - Studie nerovnoměrnosti spotřeby vody (Macek L. - Zykán P.) - Stanovení účinnosti nové ČOV Kbely za bezdeštného průtoku (Vlčková K.-aj.) - Reprodukce map a ekologie (Mikšovský M.).