Spektrometrie při kontrole životního prostředí (2THETA, 1993)
Z obsahu: Místa analytické chemie v ochraně životního prostředí (Černohorský T.) - Legislativa ochrany životního prostředí (Pokorný B.) - ICP spektrometrie a životní prostředí (Peřina L.) - Analýza vzorků životního prostředí na ICP OES v reálném času (Blödorn W.) - Zkušenosti s ICP spektrometrií pro analýzu výluhů tuhých odpadů a analýzu odpadních vod (Loskotová I.-Piechová J.) - Optimalizácia experimentálnych podmienok stanovenia arzenu vo vodách s využitím hydridovej generácie a excitácie v plazmovom zdroji podľa Marinkoviča (Koller L.) - Aplikace WETA-AAS při analýze životního prostředí (Černohorský T.) - Aplikácia WETA AASpri kontrole kvality vôd (Krakovská E. - Fuliš P.) - Použití dipyridylových a fenanthrolinových komplexů pro stanovení aniontů anorganických látek metodou AAS (Stužka V.) - Řešení analytických požadavků přesahujících možnosti plamenových technik AAS (Opletal J.) - FTIR spektrometrie při kontrole životního prostředí (Pásztor J. - Valdauf J.) - Analytická metoda FIXE a její uplatnění při analýzách vzorků životního prostředí (Havránek V.-aj.) - Využití elektronové mikroanalýzy v ekologii (Rabl V.) - Gamaspektrometrie a jiné měřicí metody v radonovém programu (Šmejkal Z.-aj.) -Sledovanie ťažkých kovov v ovzduší Slovenskej republiky (Brežná M. - Benko P.) - Těžké kovy v životním prostředí okresu Karviná (Doškárová Š.-aj.) - Stanovenie plynných emisí - využití optických metod (Vavčíková K. - Tarabová E.) - Stanovení Se, Te a Bi v půdách a labských sedimentech metodou HGAAS s atomizátorem "flame-in-tube" (Hovorka J.).