Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie při stanovení veterinárních farmak a rizikových polutantů (VÚ veterinárního lékařství, 1995)
Z obsahu sborníku: Využití HPCL pro analýzu biologického materiálu (Boháček J.) - Využití srážkových vod k monitorování PAH v ovzduší (Gramanová I.) - Analýza pesticidů v půdě kapalinovou chromatografií (Nováková O.) - Simultánní izolace chlorfenolů a fenoxyalkanových kyselin z vody pomocí SPE a jejich stanovení metodou HPLC (Kovář P.).