Pitná voda z údolních nádrží 1995 : (optimalizace kvality surové vody a úpravy pitné vody) : sborník 3. konference : 22.- 25.5. 1995 v Táboře (W&ET Team, 1995)
Z obsahu: Fyzikálně-chemická charakteristika kvality vody ve vodárenské nádrži Klíčava a jejím povodí (Benešová L.-aj.) - Vertikální zonace vodárenských nádrží (Beran Z.) - Výsledky studie pro zlepšení jakosti vody v Brněnské nádrži (Beránková D. - Škollová M.) - Problematika ochranných pásem vodárenské nádrže Lučina (Bělohlávková J. - Rolko M.) - Nové aspekty provozu vodárenských nádrží (Broža V. - Nacházel K.) - Biologická denitrifikace vody řeky Blanice ve fluidní vrstvě (Brych K. - Mutl S.) - Výskyt prekurzorov THM vo vodárenských nádržiach a ich odstraňovanie v procesu úpravy (Büchlerová E. -aj.) - Zkušenosti s úpravou vody z Brněnské nádrže (Dobrovolná E. - Čapková M.) - Vliv teploty na koagulaci při úpravě huminových vod (Dolejš P.) - Vliv abnormálního výskytu smrkového pylu na jakost vody dvou vodárenských nádrží (Duras J.) - Změny kvality pitné vody v Táboře v posledních pěti letech (Fuka Z.) - Hydrobiologická a mikrobiologická charakteristika nádrže Kružber v období 1990-1994 (Gágyorová K.) - Zásobování vodou v olomouckém regionu (Grúz J.) - Nastavitelné norné stěny (Halámek B.) - Agregace v nevznášeném písku (Halámek B.) - Připravovaná legislativa týkající se zdravotních požadavků na jakost vod (Havlík B. - Šuterová E.) - Zkumavkové metody v analýze vody (Hejzlar J. - Kopáček J.) - Společné působení ozónu a chlóru ve vodě (Hostomská V. - Vaněček I.) - Upravitelnost vody z vybraných vodárenských nádrží se zřetelem na rozvoj fytoplanktonu (Hubáčková J. - Havel L.) - Chemismus vody VN Klenovec a jej prítokov (Hucko P.- aj.) - Zdroje znečištění vod v povodí vodárenské nádrže Želivka (Just T.) - Počátky antropogenního ovlivňování velikostí průtoků v mezipovodích povodí řeky Odry v České republice (Kaňok J.) - Vodní květ sinic a úprava vody (Kavalír P.) - K aktuálnosti výstavby vodárenských nádrží (Kirka P.) - Současné problémy vodního díla Želivka (Koráb J.) - Věrohodnost výsledků měření ve vodohospodářských laboratořích a akreditace laboratoří (Koruna I.) - Úpravárenská problematika vybraných údolních nádrží severočeského regionu (Kuchař M.) - Modelování kvality pitné vody ve vodovodní síti (Macek L.- Grünwald A.) - Účinnost vodárenské úpravy vody z mělké vodárenské nádrže vzhledem k biosestonu (Matulová D.) - Potenciál tvorby THM - citlivý nástroj pro hodnocení jakosti vody (Mega J.) - Rekonstrukce úpravny vody Meziboří (Micka J.) - Porovnání technologie úpraven Želivka 1 a 2 (Mutl S. - Knesl B.) - Rychlofiltry bez mezidna (Novák V.) - Úprava vody pro její dálkovou dopravu kovovým potrubím (Podhorský J.) - Sledování vodárenské nádrže Vrchlice - poznatky a zkušenosti (Rederer L.-aj.) - Vývoj kvality vody ve VN Lučina (Rožánková D. - Pešek B.) - Ovlivňování kvality vody ve vodárenských rybnících (Růžička J.) - Modelování transportu některých veličin v nádržích (Růžička M. - Hejzlar J.) - Faktory ovlivňující koncentrace chlorofylu ve vodárenských nádržích Klíčava a Želivka (Růžičková J. - Růžička L.) - Využití bioindikace při hodnocení vodárenských soustav (Sládečková A. - Sládeček V.) - Hydrobiologický průzkum úpravy vody z nádrže Stanovice (Sládečková A. - Válek J.) - Sledování jakosti vody ve vybraných vodárenských nádržích (Staňková B. - Geriš R.) - Testovací metody stanovení znečištění z okolního území do vodní nádrže (Šálek J.) - Historie a současnost ochrany zdrojů, řízení jakosti zdrojů a dodávky pitné vody na Chomutovsku (Štefanová V. - Přecechtěl I.) - Nádrž Stanovice a úpravna vody Karolinka: Soustava a fenomén (Válek J.) - Kovy sedimentů řeky Svratky a Ostravice (Veselý J. - Vrabec L.- Vostrčil J.) - Problém rybníků a předzdrží v povodí Želivky (Vojtěch V.) - Příčiny současného stavu v povodí Želivky a možnosti jejich odstranění (Vojtěch V.) - Rekapitulace hlavních problémů v ochraně zdrojů vody a návrh zásad a postupů jejich řešení (Zamazalová E.) - Kvalita surové vody a její upravitelnost na pitnou vodu (Žáček L.) - Současná situace v upravitelnosti eutrofizovaných zdrojů (Žajdlík M.).