Aktuální otázky vodárenské biologie : sborník semináře (Pobočka České vědeckotechnické vodohospodářské společnosti Ministerstva životního prostředí ČR, 1995)
Obsah: Koncepce zásobování obyvatelstva pitnou vodou z hlediskajejí kvality (Žáček L.) - Návrh vyhlášky MZ ČR o požadavcích na jakost pitných vod (Havlík B.) - Zdroje fosforu a dusíku vpovodích vodárenských nádrží (Hejzlar J.) - Měření transportu živin vodárenským tokem Želivka a možnosti bilancování jejich přísunu do nádrže (Fuksa J.K. - Havel L.) - Biologické a chemické charakteristiky kvality vody některých vodárensky využívaných toků (Desortová B.) - Pstruh duhový jako indikátor kvality surové vody před její úpravou (Svobodová Z.- aj.) - Vypovídací hodnota složení ichtyofauny vodárenských toků (Slavík O.) - Normalizace metod stanovení mikrobiologických ukazatelů (Häusler J.) - Problematika existence mikromycet v pitných vodách a pokus o jejich eliminaci (Häuslerová J.) - Zkušenosti s novými metodami identifikace Escherichia coli (Baudišová D. - Veger J.) - Oživenie vodovodných sietí vláknitými mikromycétami (Franková E. - Tóthová L.) - Analytika organických látek ve vazbě na biochemické procesy probíhající ve vodách a sedimentech (Čapková A. - Richter V.) - Kombinovaná metoda ionexové denitrace a biologické denitrifikace regeneračního činidla. Zkušenosti se zařazením UV cely (Strnadová N. - Koubíková J.) - Mlži ve vodárenských zdrojích a zařízeních (Sládeček V. - Sládečková A.) - Problematika biofilmů ve vodárenství (Sládečková A. -aj.) - Posuzování laboratoří Akreditačním střediskem pro hydroanalytické laboratoře (Klokočníková E. - aj.) - Upravitelnost vody z pohledu biologa (Kavalír P.) - Hodnocení organismů podle jejich odstranitelnosti vodárenskou úpravou (Matulová D. - Hubáčková J.) - Zkušenosti s upravitelností vody v úpravně vody v Podolí (Duffková M.) - Zkušenosti s upravitelností vody v Brně - Pisárkách (Dobrovolná E.- Čapková M.) - Skúsenosti s odstraňovaním a prienikom organizmov počas úpravy vody (Onderíková V.) - Výsledky průzkumu pramenišť v povodí Bečvy II. (Sládečková A. - Fojtášek L.).