Biologické metody zneškodňování odpadů a asanace : sborník referátů z seminářů. Praha, 4.5.1994 (Aktuální ekologické otázky, 1994)
Obsah: Vývoj biodegradačních metod (Havlík T.) - Biologickými cestami k ekologickým podmínkám (Ryglewics J.) - Biotechnologie a životní prostředí (Vaněk J.) - Biodegradace polutantů ropného a koksochemického původu (Marek M.) - Biologická detoxikace organických polutantů v půdě, vodách a odpadních plynech (Páca J.) - Zneškodňování zaolejovaných kalů kompostováním s kůrou apilinami (Bačík J.) - Mikrobiální degradace polycyklických aromatických uhlovodíků (Volfová O.-aj.) - Dekontaminace půd akalů obsahujících nepolární extrahovatelné látky a polycyklické aromatické uhlovodíky pomocí mikrobiálního konzorcia RC-1 (Fiala A. - Němec M.).