Specifika navrhování pozemkových úprav v územích zastavených vodohospodářskými díly - Prudký, J. (Metodika, 1994)
Podklady a průzkum pro projekt pozemkových úprav: odvodnění, závlaha. Pozemkové úpravy na odvodněných pozemcích: odvodňovací zařízení a komplexní pozemkové úpravy, opatření technického rázu v zemědělské krajině a odvodňovací zařízení, biologická opatření v krajině. Pozemkové úpravy na zavlažovaných pozemcích: závlaha postřikem, lokalizovaná závlaha, závlahová zařízení a pozemkové úpravy, zásady projektování pozemkových úprav na pozemcích se závlahou, protierozní opatření a územní systémy ekologické stability.