Mixing and transport in the environment. A memorial volume for Catharine M. Allen (1954-1991) - Beven, K. (J. Wiley & Sons, 1994)
Transport a disperze v systémech sladké vody: turbulentní směšování v malém termálně stratifikovaném jezeře, turbulentní meření v řekách, simulace transportu rozpuštěných látek v otevřeném korytě, předpověď znečištění s nejistotou, dynamika jemných částic a rozpuštěných látek, atd. Transport a disperze v systémech přílivu a odlivu.