Diagenesis I. Development in Sedimentology (Elsevier, 1988)
Životní prostředí a diageneze. Diageneze - modely, výzkum a analogie využití. Definice, terminologie, klasifikace. Některé parametry diageneze - adsorpce, advekce, řady, bakterie, biologické faktory, klima, koloidy, koncentrace, atd. Diageneze pískovce ve vztahu k ochraně, destrukci a tvoření pórozity.