Aktuální problematika vodního hospodářství : sborník z vodohospodářské konference : Pardubice, červen 1994
Obsah: Zákon o vodách a jeho novela (Nietscheová J.) - Poplatky za vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních (Bartáček J.) - Příprava zákona o vodovodech a kanalizacích (Plechatý J.) - Transformace podniku Povodí Labe a zkušenosti s ní (Vaněk T.) - Transformace podniků Vodovodů a kanalizací a zkušenosti s ní (Plechatý J.) - Záměry ministerstva zemědělství v oblasti rozvoje oborů vodovodů a kanalizací (Chaloupka V.) - Informace o zajímavých výsledcích ČIŽP v roce 1993 na úseku ochrany vod (Soukup P.) - Staré ekologické škody (Růžička J.) - Havarijní znečištění vod v roce 1993 v ČR (Kunst Z.) - Odstraňování nutrientů z odpadních vod (Wanner J.) - Eutrofizace vodárenských nádrží (Punčochář P. - Desortová B.) - Požadavky na kvalitu surové vody z hlediska její upravitelnosti na pitnou vodu (Žáček L.) - Nová ČSN 75 6401 pro navrhování ČOV (Kos M.) - Problematika dešťových vod (Sobota J.) - Problematika dálkovodů (Kuběna J.).