Metodika sběru dat pro biomonitoring v chráněných územích - Absolon, Karel
Monitorovací plochy a dílčí monitorovací programy. Metody sběru dat pro monitorování změn ve vegetaci. Jednotný program sčítání ptáků. Sběr epigeonu do padacích zemních pastí. Hydrobiologie: sledování společenstev vodních organismů, materiální zabezpečení, vedení pracovní dokumentace, výběr testovacích ploch, načasování a frekvence odběrů, metodika odběru vzorků (tekoucí a stojaté vody - odběr makrozoobentosu, odběr nárostů, odběr vzorků pro řasové mikrotesty trofie a toxicity, odběr fytoplanktonu). Evidenční karta testovací plochy pro vodní ekosystémy. Přehled lokalit GEOMON.