Projekt Labe : souhrn výsledků za období 1991-1993 (Výzkumný ústav vodohospodářský T.G.M., 1994)
Úloha, cíle a výsledky Projektu Labe (Štýbnarová N. - Škoda J.) - Bodové zdroje znečištění v povodí Labe (Barchánková J. - Kos M.-Koumar L.) - Plošné zdroje znečištění vod (Damaška J.) - Atmosférická depozice na povodí českého Labe (Škoda J.) - Skládky a odpady (Sameš R.) - Jakost vody v tocích (Kalinová M.) - Kontaminace labských sedimentů toxickými kovy a organickými látkami (Nondek L.) - Informace ze sítě vodoměrných stanic (Novický O.) - Základy biomonitoringu a sledování kontaminace biomasy organismů v Labi (Punčochář P.) - Infiltrovaná podzemní voda (Řehoř E.) - Vliv provozu na tocích a řízení vodohospodářských soustav na jakost vody (Trejtnar K.) - Ostatní ekologické aspekty ochrany Labe a přítoků (Šindlar M.) - Zpracování koncepce ochrany jakosti povrchových vod v Projektu Labe (Nesměrák I.).