Integrated river basin development - Kirby, C.; White, W.R. (J.Wiley & Sons LTd. v Bookcraft (Bath) Ltd., 1994)
Rozsáhlý sborník referátů k problematice říčního povodí:geomorfologie toků, rozvoj vodních zdrojů v povodí, rozvoj tvorby zdrojů podzemní vody, stochastické modelování v plánování systému vodních zdrojů, hydrologické modelování s využitím GISu pro řízení vodních zdrojů, řízení kvality vody nádrží, interakce mezi podzemní a povrchovou vodou, studium nízkých průtoků, vliv vegetace a obhospodařování půdy na klima a povrchový odtok, hydrologické dopady hospodaření s lesy, vliv odlesňování na sněhovou pokrývku, model pro simulování půdní eroze a vydatnosti sedimentů, sedimenty a jejich transport - využití postupu GIS, sedimentace v toku a nádrži, dopad městského povodí na hydrologické stránky toku, vodohospodářské soustavy a jejich řízení, modely pro řízení povodňové vlny, charakter ekosystému v povodňové situaci atd.