Problematika vodního hospodářství v zemědělství a lesnictví (VÚMOP, 1994)
Obsah: Zemědělský výzkum na úseku vodohospodářských meliorací (Janeček M.) - Příprava podkladů pro zákonné normy oboru vodního hospodářství (Benešová J.) - Privatizace závlahových soustav a jejich účinná exploatace (Slavík L.) - Informační systém kontroly a monitoringu cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství (Černá E.) - Aktuální otázky ochrany povrchových vod v zemědělsky využívaných povodích (Punčochář P. - Polák M.) - Otázky ochrany přírody a krajiny při řešení vodohospodářských zájmů v krajině (Macháček M.) - Požadavky na kvalitu závlahové vody z hlediska ochrany zemědělské produkce (Zavadil J.) - Specifická řešení komplexních pozemkových úprav v pásmech hygienické ochrany povrchových vodních zdrojů (Dumbrovský M.) - Měření erozních smyvů (Tippl M.) - Ochranné obdělávání půdy a hospodaření s vodou (Bohuslávek J.) - Sedimentace v malých vodních nádržích (Gergel J.) - Rybníky v tvorbě krajiny (Přikryl I. - Faina R.) - Hrazení bytřin 1984-1994 (Pražák J.) - Modely povrchového odtoku a transportu sedimentů (Dostál T. - aj.) - Návrhové průtoky pro revitalizace malých vodních toků (Hrádek F.) - Metody hodnocení hydrologických poměrů v půdním pokryvu (Damašková H.) - Půda a voda po provedeném odvodnění (Novák P.) - Program revitalizace říčních systémů (Kender J.) - Revitalizace zemědělsko-lesní krajiny (Soukup M. - Ehrlich P.) - Cílená revitalizační údržba potoků (Zuna J.).