Posuzování vlivů na životní prostředí v České republice v širších souvislostech. E.I.A - Čečák, F. (Severočeské centrum posuzování vlivů na ŽP, 1993)
E.I.A. (Environmental Impact Statement) - proces odborně i legislativně usměrňovaný. Trvale udržitelný rozvoj. EIA a územní plánování. Zákon č.17/1992 Sb. o životním prostředí a zákon ČNR č.244/1992 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí. Základní právní normy v ochraně životního prostředí. Přehled vybraných informačních zdrojů. Seznam oprávněných osob k 30.4.1993.