Přírodní procesy ve vodních tocích (ČVUT, stav.fak., 1992)
Obsah: Revitalizace vodních toků (Mareš K.) - Vývoj revitalizace říčních systémů v ČR a praktické zkušenosti z organizace Povodí Ohře (Macoun Z) - Systémový přístup k řešení ekologického hospodaření v hydrografické síti (Šindlar R.) - Nové metody kurčování návrhových dat pro místa bez pozorování (i na malých povodích) (Kemel M.) - Ekologická charakteristika vegetačních lemů vodních toků (Hašková J.) - Ekologické dopady lidské činnosti na skladbu rybích společenstev ( Poupě J.) - Ekologická stabilita krajiny v povodí vodních toků (Dýrová E.) - Funkce vegetace tekoucích vod (Husák Š.) - Hydroekologické aspekty v tekoucích vodách (Kubíček F.) - Morfologie a stabilita koryt toků, pohyb splavenin (Mareš K.) - Hydraulické výpočty při revitalizaci vodních toků (Bémová I.) - Rychlostní rovnice (Marešová I.) - Matematické modely, software (Vodsloň J.) - Břehové porosty (Rohon P.) - Ekologizace úprav vodních toků (Marhoun K.) - Ekologické úpravy vodních toků (Kurfürst A.) - Metodické náměty pro oživování toků (Jařabáč M.) .