Organizace, řízení a cíle Projektu Labe - Nesměrák, Ivan (VÚV T.G.M., 1992)
Zatížení životního prostředí primárními zdroji, doprava, zemědělství. Složky životního prostředí. Lidské zdraví. Ekonomické ukazatele. Mezinárdní srovnání. Grafy: emise znečišťujících látek, měrná emise ZZL na obyvatele, spotřeba průmyslových hnojiv, struktura lesní půdy, investice do životního prostředí.