Praha - životní prostředí 1991 (Český ekologický ústav, 1992)
Zdroje znečišťování ovzduší. Hodnocení kvality ovzduší v Praze za rok 1991. Voda: podzemní voda - prameny, studny, povrchová voda, pitná voda, odpadní voda. Městská a příměstská krajina. Odpady: údaje o odpadovém hospodářství v r.1991. Hluk a jeho vyhodnocování. Organizace státní správy v oblasti ochrany životního prostředí hl.m.Prahy. V příloze: jednotící stručný pohled na některé pojmy používané v problematice ochrany prostředí v hl.m. Praze a v biosferických vědách.